Eerstelijnszone AMALO logo

NIEUWS UIT DE ELZ AMALO

Ben je op zoek naar een zorgverlener in onze regio?

Hier kan je een overzcht vinden

Regionaal zorgplatform Halle-Vilvoorde gaat van start Een samenwerking ter versterking van het welzijnsaanbod in onze centrumregio.

Voor het Regionaal zorgplatform Halle-Vilvoorde dienden zestien zorg- en welzijnspartners, vijf eerstelijnszones van Halle-Vilvoorde, en het Toekomstforum HalleVilvoorde - het burgemeestersoverleg van de regio - samen een pilootproject in bij de Vlaamse overheid.

Het Regionaal zorgplatform Halle-Vilvoorde krijgt hiermee de kans om een samenwerking op te zetten met alle relevante actoren in de regio.

EN uiteraard is onze ELZ AMALO hier 1 van de partners die deelnemen aan dit pilootproject. 

CAW komt ter hulp voor de zorgverleners tijdens CORONA

Op 11 december 2019 is door de zorgraad de oprichtingsakte ondertekend van de VZW Eerstelijnszone AMALO.


Aansluitend was de stichtingsvergadering waar we de oprichting hebben toegelicht.


Na de indiening is deze dan ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 19 december 2019.

Deze website in niet bedoeld om een kopie te worden van De Sociale Kaart maar toch gaan we ons inzetten om deze actueel te houden en ook een overzicht te maken van de eerstelijnsactoren in onze regio.

Pilootprpject Regionaal Zorgplatform

Onze kandidatuur werd geselecteerd om mee te werken aan dit pilootproject.

Begin januar is de eerste Kick-Off en zal een delegatie van de ELZ AMALO hier aanwezig zijn. Wat de invulling net zal zijn horen jullie later.

LMN en SEL

Deze organisaties gaan in de loop van 2020 stoppen. Dit wil echter niet zeggen dat we hun inspanningen gaan laten links liggen. De succesvolle projecten uit onze regio kunnen we alvast gaan gebruiken als katalysator om projecten op te starten binnen de ELZ AMALO


TERUGBETALING PSYCHOLOGISCHE ZORG

Sinds april 2019 betaalt de overheid o.i.v. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, onder bepaalde voorwaarden, psychologische hulp terug.

Wanneer men lijdt aan een matig psychisch probleem dat te maken heeft met angst, depressie of alcoholgebruik, kan men zich na verwijzing door zijn huisarts of psychiater, aanmelden bij een eerstelijnspsycholoog. De lijst van deelnemende eerstelijnspsychologen alsook alle nodige informatie vindt men op de nieuwe website van het netwerk GGZ uit onze regio via volgende linkWil je graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes uit de ELZ AMALO?

Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief / mailinglijst

Deze adressen worden beheerd volgens de GDPR richtlijnen.

Eerstelijnszone AMALO logo

Eerstelijnszone AMALO

Copyright © All Rights Reserved

Powerd by JeroenConsulting

Adres

Contact

Volg ons

Kattestraat 6

1730 Asse